GÜNDEM 23 MAYIS 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Emek ve Özgürlük İttifakı'nın seçim çalışmaları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Maxmur’a yönelik saldırının ardından yaşanan gelişmeler takip edilecek.

- Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimine hazırlanan Wanlılar, ilk turda Kemal Kılıçdaroğlu’na verdikleri oyun üzerine çıkmaya hazırlanıyor.

- Sosyolog Harun Ercan, muhalefetin enerjisini daha fazla milliyetçileşmeye değil, hâlihazırda sandıkta etkin olmak isteyen halkı örgütlemeye ve buradan seçim güvenliği konusuna daha da fazla eğilmeye harcaması gerektiğini söylüyor.

- Yeşil Sol Parti Wan İl Eşsözcüsü Veysi Dilekçi, 14 Mayıs seçimlerinde oy vermeyenlerin, geleceklerine sahip çıkmanın mantığı, anlayışı ve bilinciyle mutlaka sandığa gitmeleri gerektiğini söyledi.

- Meclis çoğunluğunun Cumhur İttifakı’na geçmesine rağmen hala değişim için önemli bir gücün olduğunu söyleyen Fidan Ataselim, 28 Mayıs’ta kadınları tek adamı devirmek için oy vermeye ve örgütlenmeye çağırdı.

- Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Hesen Koçer, Arap Birliği’nin Şam yönetimini çözüm için teşvik etmesi gerektiğini söyledi.

- Kadıköy sahilinde otururken işkenceyle gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Kürt işçiler, “Karakolda darp edildik, yüzüstü yere yatırıp mehter marşı dinlettiler, darp raporu almamamız için tehdit ettiler” diye anlattı.