GÜNDEM 23 OCAK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrite karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Aralık ayında Türk ordusunun geri çekildiği mevzilerdeydik. Zap bölgesinde neredeyse her adımda çetin savaşın izlerine rastlanmak mümkün. Savaş uçaklarıyla yapılan ağır bombardımanların doğayı nasıl tahrip ettiği ilk göze çarpan yıkım sahnelerinden.

- KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı Mahabad Kürt Cumhuriyetinin 77’inci yıl dönümünde yayınladığı mesajda, “Mahabad Kürt Cumhuriyeti, bugün hala Kurdistan halkı için büyük bir anlam ve değer ifade etmektedir” dedi.

- KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı Halep’in Şêx Maqsut mahallesinde yaşanan felaket ve Mardin’deki katliamda hayatını kaybedenler için bir başsağlığı mesjaı yayınladı.

- Yerine kayyum atanan HDP Colemerg Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman; devletin, tutsaklara uyguladığı sürgün politikalarına değinerek "unuttukları bir şey var. Ne bizim, ne de hiçbir yoldaşımızın özgürlük umutlarını şartlar ne olursa olsun kıramazlar" dedi.

- 52 kadın örgütü, Kuzey-Doğu Suriye Kadın Meclisi çatısı altında daha güçlü örgütleniyor. Rojava’da büyüyen kadın mücadelesi yazı dizisinin 7’inci bölümü