GÜNDEM 24 KASIM 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

KJK Koordinasyonu Üyesi Besê Erzincan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü vesilesiyle ANF’ye konuştu.

Komalên Ciwan Koordinasyon Üyesi Rüstem, Dilşad “Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız” kampanyasını değerlendirdi.

26 Kasım 1993 kararının perde arkası -I: Ankara-Washington-Londra-Bonn hattındaki yoğun görüşmelerin ardından Alman devleti, 26 Kasım 1993'te PKK’nin faaliyetlerini yasaklama kararı aldı. Batının desteğini alan Çiller’in başbakanlığındaki Türk yönetimi Kürtlere savaşın dozajını yükseltti...

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü vesilesiyle, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kadın meselesine dair fikirlerini, ‘Bir Halkı Savunmak’ ve ‘Ortadoğu’da Uygarlık Krizi’ adlı savunmalarından derledik.

Sistemin kadın kazanımlarını yok ederek, katliamlara yol açmaya çalıştığını söyleyen TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan, "Mirabel Kardeşlerden bayrağı devralan kadınlar, eşit bir yaşam için bir kez daha alanlara çıkacaklar" dedi.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, Irak hükümetinin Şengal'e 10 bin asker sevkiyatını "yeni bir ferman" olarak gördüklerini belirterek, Kürtleri bulundukları her yerde 26 Kasım günü eylem yapmaya çağırdı.

Erdoğan’ın ısrar ettiği düşük faizin yükselmesi ekonomiyi yeniden canlandırır mı? Ekonomik modelin yön değiştirmesi bir anlam ifade ediyor mu? Kimilerince ifade edilen Erdoğan’ın sermayeye boyun eğmesi gibi bir durum söz konusu mu? Ya da bahsedilen acı reçete kime çıkarılacak. Tüm bu soruların cevaplarını Gazete Duvar Yazar’ı Bahadır Özgür ile konuştuk.

Ouest-France gazetesi, Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırıları ile KDP'nin askeri sevkiyatları ve halka yönelik baskılarına yer verdi.

İsrailli doktorlar, oksijen terapisi sayesinde insan bedenindeki hücrelerdeki yaşlanmayı durdurabileceklerini ve yaşlanmanın ‘geri döndürülebilir bir hastalık’ olduğunu savunuyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DÖS), Covid-19 pandemisine karşı geliştirilen farklı aşıların zengin-yoksul ülkeler arasında eşit dağılımının sağlanmasını isterken, olası eşitsizliklere karşı uyardı.