GÜNDEM 24 TEMMUZ 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KNK öncülüğünde 57 siyasi parti ve kurum tarafından Lozan Antlaşmasına karşı ulusal bir tutum sergilemek için antlaşmanın yapıldığı binada konferans gerçekleştirecek.

- Türk devletinin Zaxo’da işlediği katliama tepki gösteren PAJK Koordinasyon Üyesi Şimal Ülkem Güneş, “Irak halkı Türk devletinin tek bir bayrağını, tek kurumunu, tek derneğini Irak topraklarında bırakmamalıdır” dedi.

- Berfîn Rêbaz, Cenga Xabûrê Devrimci Hamlesi sırasında şu sözleri ile tarihe not düştü: “Büyük adımlar atabilecek gücüm var. Rêber Apo’nun felsefesi çerçevesinde Güney Kürdistanlı bir kadın olarak zafer adımlarının sahibi olmak istiyorum.”

- Adil yargılama talebiyle ölüm orucunda olan Gökhan Yıldırım’ı ziyaret eden avukatı Seda Şaraldı, müvekkili açısından zamanın daraldığına, 83 kilodan 42 kiloya düştüğüne dikkat çekerek duyarlılık çağrısında bulundu.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride dikkat çeken Amed Barosu Başkanı Nahit Eren, görüşmenin yapılabilmesi için sorumluluk almaya çağırdı.

- HDP Milletvekili Dersim Dağ, Türk devletinin KDP işbirliği ile yürüttüğü işgal saldırıları ve Zaxo katliamına dikkat çekerek, saldırıların hedefinin Kürtlerin kazanımları olduğunu söyledi.

- "Eğer insan nazik ve acılıysa makamlara yaklaşmasın. Makam sert bir kalp ister. Öyle olmazsa kişiyi eritir. Ne kadar güçlü ve aydın olursa olsun onu közün içine atar" sözlerinin sahibi Alî Mêrdan, 52 yıla 900 eser sığdırdı. Kürt şairlerine değer veriyor ve onların şiirlerine müzik yapıyordu.