GÜNDEM 25 AĞUSTOS 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- HDP Onursal Başkanı, AKPM Onursal Üyesi Ertuğrul Kürkçü, Esad ve Erdoğan’ın yakın zamanda görüşme olasılığı olmadığını söylerken, bu müzakereye Suriye’den çok Rusya ve Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu vurguluyor.

–‘Gava Şitil Mezin Dibin’ filmi, bugün gösterime giriyor. Film, gündelik yaşamın sadeliği içerisinde Rojava Devrimi’nin ürünü olan fedakarlığı, emeği, paylaşımı ve sevgiyi yansıtma çabasında.

- İstanbul Valiliği talimatıyla CHP’li Ataşehir Belediyesi tarafından işten atılan Melike Şahin, “İşçi olmama rağmen memurlar için uygulanan kanunla işten çıkarıldım. Bu hukuksuzluğa boyun eğmeyeceğim” dedi.

- Van Valiliği tarafından desteklenen aşiret derneklerinin ardından Van’da aşiretler arası çatışmalar yeniden boyut kazandı. Durumu değerlendiren HDP Van İl Eş Başkanı Fikret Doğan, toplumu bu oyuna karşı uyanık durmaya çağırdı.

- Her türlü canlıyı barındıran toprak, kendisine sevdayla bağlı olanı bilir. Bilir canlı zekasından hareketle, uğruna can vermeyi bilen gerillanın bastığı yerde çiçek açar.

-17 yaşındaki İngiliz-Belçikalı Mack Rutherford, küçük bir uçakla dünyanın çevresini tek başına uçan en genç pilot oldu.