GÜNDEM 25 EKİM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Bir asırdır kimyasal silahla bombalanan Kürdistan’da tüm dünyanın gözü önünde savaş suçu işleniyor. 

- Türk ordusunun kimyasalı, bombası, topu, tankı aylardır gerillanın direnişini kıramadı. Çünkü bu direniş geleneğinin damarları kökleri çok derinlerdedir. Şu anda Medya Savunma Alanları’nda yaşanan savaşın siması, ruhu; kendini kayalardan sloganlarla atan Bêrîtan'dır.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla 10 yıldır sürdürülen Özgürlük Nöbeti’ni Almanya  Partiya Yekitiya Demokrat (PYD) üyesi kadınlar devraldı.

- İHD Ankara Şube Başkanı Fatin Kanat, Kürt sorununun demokratik çözümü sağlanmadan yeni bir anayasa yapılsa dahi ülke sorunlarına uzun vadede çözüm olamayacağını vurguladı.

- Genç nüfus oranının en yüksek olduğu il olan Hakkari’nin toplam nüfusu giderek azalıyor. İşsizlik nedeniyle Hakkarili gençler, Türkiye metropollerine göç ediyor.

-Öğrenciler bir taraftan barınma problemi ile karşı karşıyayken diğer yandan KYK ve daha ucuz yurtlarda AKP’nin ve tarikat örgütlenmelerinin de kıskacında. Daha ucuz diye birçok öğrencinin kalmak zorunda olduğu İlim Yayma Cemiyet’i yurdu tarafından gezi diye AKP mitingine dahi götürülüyorlar.