GÜNDEM 25 KASIM 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- ÖHD’li avukatlardan Elif Taşdöğen, Türk hükümetinin İmralı’daki uygulamalarıyla kendi yasalarına uymayarak ve tarafı olduğu uluslararası sözleşmeleri görmezden gelerek suç işlemeye ettiğini söyledi.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları ve saldırılara karşı protesto eylemleri takip edilecek.

- Türk devletinin işgalinin ardından Şehba'ya göç etmek zorunda kalan Efrînliler, düşmanın saldırılarına karşı sonuna kadar direneceklerini belirttiler.

- Kuzey-Doğu Suriye’deki Cibur kabilesi ve Bergara Aşireti, QSD ile birlikte Türk işgal saldırılarına karşı duracaklarını belirterek, bölgedeki diğer aşiretlere de ortak mücadele çağrısında bulundu.

- 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Mücadele Günü çerçevesindeki etkinlik ve eylemler takip edilecek.

- AKP-MHP iktidarının “özel savaş” politikalarıyla saldırısı, mücadele tarzı ve etki gücüyle dünyaya ilham olan Kürt kadın özgürlük mücadelesine çarpıyor.

- Rojhilat ve Rojava’daki kadın direnişlerine dikkat çeken HDP Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, Kürt kadınların tarihsel mücadelesinin tüm dünyaya yol gösterdiğini söyledi.

-Kürdistan'da yürütülen kirli savaşı kınayan Lolita Chavez, “İnsanlık Kürdistan'da yaşananlar karşısında adalet talep etmek zorundadır. Eğer Kürdistan özgür değilse, hiçbir halk özgür olmayacaktır” dedi.

- Direnişleri karşısında Türk devletinin tarihi hezimet yaşayacağını belirten Bedran Çiya Kurd, “Halkımızın kanı üzerinden iktidarını sürdürmeye çalışan bu faşist rejim iyi bilmelidir ki bu şansları olmayacak" dedi.