GÜNDEM 25 MAYIS 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Emek ve Özgürlük İttifakının seçim çalışmaları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Maxmur’a yönelik saldırılar ve bu gelişmeye yönelik tepkiler takip edilecek.

- DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, Kürt düşmanlarının dijital medyadaki manipülasyonlarının seçimin ikinci turuna yönelik olduğunu vurgulayarak, “Halkımız bir şahsa oy vermediğini, Kürt düşmanlarının gitmesi için oy vereceğini bilerek sandığa gitmeli” dedi.

- Depremin en çok yıkıma neden olduğu Hatay’daki seçim sonuçlarını değerlendiren Avukat Ali Bilgin, “AKP depremi bir fırsata çevirerek kendi seçmenini konsolide etti. Eğer ikinci turda aynı şeyin yaşanmaması isteniyorsa muhalefet organize olmalı” dedi.

- 8 milyonu aşan seçmenin andığa gitmediğini hatırlatan HDK Eşsözcüsü Esengül Demir, faşizme  bir bariyer koyan toplumun, tamamen durduran bir katılım göstermesini beklediklerini söyledi.

- Yeşil Sol Parti Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Erdoğan ve tek adam rejimine kaybettirmenin temel hedef olduğunu söyledi.

- Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, seçmenlere seslendi: “Sizin oyunuz çok önemli ve her atılacak oy bu ülkenin kaderini belirleyecek niteliktedir. Bir mühür çok şeyi değiştirebilir.”

- Kürt siyasetçi Nadir Yıldırım, Kürt halkının 14 Mayıs'ta belirleyici olduğunu gösterdiğini belirtti. Yıldırım, "Halk başardı ancak yönetimler eksik kaldı" derken, "Halkımız 28 Mayıs'ta Erdoğan'ı göndermekte kararlı" diye konuştu.

- ‘Aile tanımlanmasını’ kadın kazanımlarının yok edilmesi üzerine kuran ve erkek egemenliğini savunan AKP, seçim meydanlarında kadınlara yönelik gerici-dışlayıcı söylemlerle yeni dönemde kadınlara yönelik yaşanacak hukuksuzlukların da işaretini vermiş oldu.