GÜNDEM 25 OCAK 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürtlerin Almanya’daki iki önemli kurumu Mezopotamya Yayınevi ve Mir Müzik’in 2019’da İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklanmasına karşı açılan dava, Çarşamba günü Federal İdare Mahkemesi’nde görülecek.

- HDP Milletvekili Ömer Öcalan, ağır tecritte tutulan Abdullah Öcalan’a söz hakkı verilmediği bir ortamda yapılan her spekülasyonun siyasi malzemeden öteye geçemeyeceğini vurgulayarak, “Abdullah Öcalan dışında herkes konuşuyor. İmralı kapıları açılmalı” dedi.

- PJAK Eşbaşkanı  Siyamend Mûînî Doğu Kürdistan ve İran’daki karışıklıklara dikkat çekerek, İran’ın halklar için hiçbir çözüm projesinin olmadığını vurguladı. Mûînî “PJAK’ın halklar için çözüm projesi var” dedi.
- Irak ordusu ve KDP'nin kaos yaratmak yerine sorunları diyalog yolu ile çözmesi gerektiğini söyleyen Şengal Yönetim Kurulu Eşbaşkan Yardımcısı Azad Hisên, Güney halkını da uygulamalar karşısında tutum göstermeye çağırdı.

-Van Emniyet Müdürü Atanur Aydın, AKP için seçim ziyaretleri yapmaya başladı. Kahvelere ve işyerlerine giderek esnafa kendini tanıtan Aydın, günde 5 muhtarı da makamına çağırıyor.