GÜNDEM 26 AĞUSTOS 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Dünyanın sessizliğini fırsat bilen Türk devleti artık neredeyse her gün taktik nükleer silahları Kürdistan Özgürlük Gerillası’na karşı kullanıyor. ‘Küçük Hiroşima’ etkisi yaratan bu silahların patlama anı bu kez Zap’taki Karker Direniş Alanı’nda görüntülendi.

-KCK Haklar ve İnançlar Komitesi Üyesi Cihan Eren, Aleviler saldırı, ardından ziyaret ve yakınlaşma gösterisinin, hem içerideki siyasi dizayn hem de Şii devletlere mesaj amacı taşıdığını söyledi. 

-İsveç’in en çok okunan gazetesi Aftonbladet, İsveç’in tanınmış şahsiyetlerinin kaleme aldığı çağrıyı yayınladı. "Seçimden önce İsveçli Kürt seçmenlere net bir mesaj verin" diyen tartışmacılar, Türk devletinin İsveç'te yaşayan Kürtlerin iadesi talebinin kabul etmemesini ve  Türkiye ile silah ticaretini olanaklı kılmaktan uzak durulmasını istedi.

2021’de Hol Kampı’nda düzenlenen operasyonda ağır darbeler alan DAİŞ, kampa mülteci olarak sızan pasif çete elemanlarını harekete geçirerek büyük tehlikelerin önünü açtı. Durumu fark eden İç Güvenlik Güçleri, kampta operasyonun ikinci aşamasını başlattı.

 

-Avaşîn dağlarında şarkılarıyla özgürlüğün sesini yükselten iki gerilladan biri şehit Amara Botan. 2 kadın gerilla işgal edilmiş ülkelerinin intikamını almak için düşmana karşı sonuna kadar direndi.