GÜNDEM 27 KASIM 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- PKK’nin kuruluşunun 44’üncü yıldönümü nedeniyle bugün Kürdistan ve dünyanın birçok merkezinde eylem ve etkinlikler gerçekleştirilecek.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları ve saldırılara karşı protesto eylemleri takip edilecek.

- PKK’nin 45. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle konuşan YJA Star Komuta Konseyi üyesi Feride Alkan “PKK büyük bir önderliksel gerçekleşme olarak Kürtlerin bu tarihi sorununu ortadan kaldırmıştır” dedi

-27 Kasım’ın yıldönümü nedeniyle konuşan YJA Star gerillaları, PKK’nin sadece Kürtler için değil kadınlar için de bir diriliş günü olduğunu belirtti.

-Garibe Gezer’in ölümüne ilişkin ATK tarafından hazırlanan otopsi raporunda “ası nedeniyle” hayatını kaybettiğinin belirtildiğini aktaran avukatı Eren Keskin, “Garibe’nin ölümü eğer intiharsa, bunu tecride karşı bir eylem olarak gerçekleştirdi” dedi.

-Türk devleti, Başûr ve Rojava’da devam eden saldırılarıyla  uluslararası hukuku tamamen çiğneyerek, savaş ve insanlık suçu işliyor. Türk devletinin fiillerine hiçbir sözleşme cevaz vermiyor.

-Türkiye'nin yaşadığı büyük ekonomik kriz nedeniyle diğer kurumların harcama ve giderlerini kayyum belediyeleri karşılamaya başladı. İl Tarım Müdürlüğünün tatlı masraflarını bile kayyum belediyesi ödüyor.