GÜNDEM 26 OCAK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrite karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Bugün DAEŞ ve TC ittifakına karşı kazanılan Kobanê zaferinin yıldönümü. Yıldönümü vesilesiyle gerçekleştirilecek kutlamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- 12 Kürdün direnişiyle başlayan ve büyüyerek Kurdistan’ın dört parçasını birbirine kilitleyen, sınırları aşan bir zaferdir Kobanê. İlk günden tarihi Kobanê Zaferine,  ‘Kobani Davasından’, ajan örgütlenmelerine ve saldırı tehditlerine kadar yaşananlar... Kobanê zaferi yazı dizisinin ilk bölümü

- İran toplumunu ve tarihsel dinamiğini kendimize göre ele alamayız. İran toplumu, mevcut rejimden memnun olmadığı gibi 1980 öncesinin İran’ına benzer ya da yeni koşullardaki bir versiyonunu da istemiyor.

- KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik, iktidarın sermayeden ve savaştan yana politikaları sonucunda 2022’de derinleşen ekonomik krizin 2023’te daha da artacağını söyledi.

- Türk ordusunun geri çekilmek zorunda kaldığı alanı gezerken doğa katliamına dair karşılaştığım manzarayı ifade etmekte zorlanıyorum. Türk devletinin soykırım suçuna, doğaya karşı işlediği suçu da eklemek gerekir.

- Gözaltına alınan kişilerin darp ve cebir raporu için bir sağlık kuruluşundan rapor alması gerekirken, Van Emniyet Müdürlüğünün İl Sağlık Müdürlüğünden doktor görevlendirmesi talep ettiği ve muayenenin gözaltında yapıldığı ortaya çıktı.