GÜNDEM 27 AĞUSTOS 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Türk devletinin Kürt Halk Önderi Öcalan ile halkın bağını kopartmak tecridi daha da ağırlaştırdığını söyleyen Cemil Bayık, "Özgürlük, demokrasi ve sosyalizm için mücadele edenler Rêber Apo'yu her geçen gün daha çok sahipleniyorlar" dedi.

- Hol Kampı’nda eğitim, mahkeme, işkencehane ve infazlar için kullanılan suç mekanları ve tüneller düzenlenen operasyonla imha ediliyor. Kamp yöneticisi Cihan Henan, “Çete faaliyetleri için kullanılan bu yerlerin imhası kampı daha güvenli kılacaktır" dedi.

-Firat Bölgesi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Şahîn, Türk devletinin Suriye siyasetinin kaybettiğini, bunu gizlemek için Kuzey-Doğu Suriye’ye saldırdığını söyledi. 

-Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ÖSYM bünyesinde 2002-2012 yılları arasında yapılan şaibeli sınavlarla ilgili gerçeklerin önüne geçmek için ÖSYM arşivlerinin imha edilmesi talimatını verdiği ileri sürüldü. 

-Uzun yıllardır Botan dağlarında hem savaşan hem de yoldaşlarına derman olan her iki doktor, dağ koşullarında binbir zorlukla görevlerini yapmaktan büyük onur ve gurur duyarken, mevcut yetersizliklerin giderilmesi için de çaba içerisindeler.

-AKP döneminde kadına şiddetin ve baskının daha da arttığını belirten HDP Kadın Meclisi’nden Bedriye Tekgür, “Korkuyorlar korkmaları da gerekir. Eşit, özgür ve birlikte yaşamı, kadınların mücadelesi getirecek” dedi.