GÜNDEM 27 OCAK 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DAİŞ çetelerinin Türk devletinden destek alarak Hesekê'ye saldırdığını söyleyen KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, "Binlerce çete Türk devletinin işgal ettiği Rojava alanlarına kaçacaktı" dedi.

-Minbic Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derwêş, özellikle Kobanê ve Minbic savaşlarının sembol isimlerinden biri olan Ebû Leyla’nın ruhunu ve anısını yaşattıklarını söyledi.

- Zürih Belediye Meclis Üyesi Andreas Kirstein, PKK'nin mücadelesi ve ödediği bedeller sayesinde Avrupa’nın DAİŞ’e karşı korunduğunu söyledi.

-Rojava’nın DAİŞ tehdidini kontrol altına almak için uluslararası desteğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan KNK, tüm küresel güçlere çağrıda bulundu. 

-İran’ın doğalgazı kesmesiyle Türkiye’de sanayi üretimi üç gün durduruldu. Sendika uzmanı Kamil Kartal, Türkiye’nin enerji üretiminin fazla olduğuna ve bu tür sorunları telafi edebileceği halde yanlış politikalar izlendiğini vurgularken, patronlar faturayı işçilere kesti.

-Amed’de binlerce yıllık deq kültürünü yaşatmaya çalışan Fatma Temel, “Deq kültürünü yaşatma ve genç nesillere aktarmak istiyorum” dedi.