GÜNDEM 28 MART 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Türkiye ve Kürdistan’da Emek ve Özgürlük İttifakının seçim çalışmaları takip edilecek

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Bese Hozat, Newroz'da ortaya çıkan duruşun önemli olduğunu dile getirerek "Biz AKP-MHP soykırımcı faşist iktidarını yıkacağız" dedi. Hozat, çözüm konusunda baş muhattabın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olduğunu söyledi.

- QSD Genel Komutanlarından Newroz Ehmed, DAİŞ’in son kalesi Baxoz’u özgürleştirmelerinden sonra mücadelenin yeni bir aşamayla sürdüğünü ve 285’in üzerinde uyuyan hücrenin çökertildiği, 397’si ölü olmak üzere 2720 DAİŞ çetesinin ele geçirildiğini bildirdi.

- Hatay Ekinci Mahallesi’nde hâlâ barınma ve elektrik sorunu yaşanıyor. Süleyman Önal, engelli oğlu çadırda kalmaktan korktuğu için konteyner ararken, geçirdiği iş kazası nedeniyle engelli olan Oğuz Cengiz ise başını sokabilecek çadır bulamıyor.

- HDP’nin siyasal ve toplumsal yaşama dair önerilerini kendi bekaları için tehdit olarak algılayan AKP/MHP iktidarı HDP’ye yönelik birçok baskı mekanizmasını devreye koydu. AKP/MHP iktidarı yargıya talimat vererek HDP’nin kapatılması için baskı kurdu.

- “Kobanê’yi savunmak her onurlu insanın görevidir. Bende bu haklı kavganın tam ortasında olmalıyım” diyerek güçlü mücadele ruhuyla gittiği Kobanê’de yoldaşlarıyla birlikte direndi. Zafer halaylarına katılamadı ama adanmışlığıyla zaferin yoluna ışık tuttu.