GÜNDEM 28 NİSAN 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Emek ve Özgürlük İttifakının seçim çalışmaları takip edilecek.

- PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, dış güçlerin Türk devletine desteğinin çözümü engellediğini belirterek, “Devlet bünyesindeki ırkçı soykırımcı anlayış ile dış güçlerin emperyal çıkarları bu savaşı uzatıyor” dedi.

- Görevi gasp edilen Colemêrg Belediye Eşbaşkanı Hümeyra Armut, kayyumların düşmanlık uyguladığını ve tamamen bir kenti gasp etmeyi hedeflediğini söyledi.

- Colemêrgliler zulme, baskıya ve esarete karşı, özgürlük ve Kürt halkının birliği için bütün Kürtleri, oylarını Yeşil Sol Parti’ye vermeye çağırdı.

- Yeşil Sol Parti İsviçre seçim koordinasyonu yayınladığı bildiriyle seçim çalışmalarının sonuna geldiklerini ve tek hedeflerinin 7 Mayıs’a kadar İsviçre’deki seçmeleri sandığa taşımak olduğunu ifade etti.

- PAJK Meclis üyesi Ronahî Serhed, kadının en büyük silahının Kadın Kurtuluş İdeolojisi olduğunu belirterek,  günümüzde herkesin kadın öncülüğünü görüp kabul ettiğini söyledi.

- 1 Mayıs yaklaşırken işçilerle buluşan Yeşil Sol Parti adayları, emekçilerin örgütlü bir şekilde hareket etmeleri gerektiğine dikkat çekerek, “Biz ateşi yakalım ki etrafında insanlar toplansın” diyor.