GÜNDEM 29 MAYIS 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu ardından gelişmeler takip edilecek.

- Maxmur’a yönelik kuşatma ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Maxmur Hastanesi'nde görev yapan Dr. Mihemed Ünver, Maxmur’da ciddi bir tıbbi kriz olduğunu ifade ederek olağanüstü bir durum yaşanması halinde ambargo nedeniyle buna cevap olamayacaklarını ifade etti.

- PKK Yürütme Komitesi, geçtiğimiz günlerde şehadeti açıklanan Botan Saha Komutanı Leyla Sorxwîn için yayınladığı açıklamada onun gibi değerli militanlar ve gerilla komutanları yetiştiren Kürt halkının ve kadınının asla yenilmeyeceğini dile getirdi.

- Bu yılki Mîhrîcan’da birincilik ödülüne, Wêranşar yöresine özgü performans sergileyen Salzgitter kentinden Koma Şiyar layık görülürken, folklor hocası Welî Botî, bir kültür şöleni yaşatan tüm gençlerin gönüllerde birinci olduğunu söyledi.

- İtalyan La Stampa gazetesi için gazeteci Valentina Ruggiu, Sincan'da rehin tutulan Kadın Hareketi öncülerinden, HDP eski milletvekili ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile bir röportaj yaptı.

- Ege ve Marmara bölgesinin farklı yerlerinde dağınık bir şekilde yıllarca sürgüne tabi tutulan Xalikanlılar, tüm engellemelere rağmen Aydın Söke ilçesine bağlı Sazlı beldesinde tekrar bir araya gelmeyi başardı.