GÜNDEM 29 NİSAN 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin, AKP iktidarının ideolojisiyle halklar arasında bir seçim olduğunu ifade eden Uçar, başarılarının önünde hiç bir engel olmadığını kaydetti.

- İHD eski Eş Genel Başkanı ve Yeşil Sol Parti’nin Milletvekili Adayı Öztürk Türkdoğan, yapılan son rehin alma operasyonunun seçime müdahale olduğunu vurgulayarak, “Bunun karşısında yapılacak tek şey bu iktidarı göndermektir” dedi.

- Yeşil Sol Parti ve HDP, kaydı İstanbul’da olmayan seçmenleri, kaydını olduğu illere taşıyacak. Bu durumdaki seçmenlerin 10 Mayıs’a kadar başvurmaları bekleniyor.       

- Emekçi Hareket Partisi Genel Başkanı Hakan Öztürk, işçi sınıfının, gelişen teknolojiden, verimlilik koşullarından, imkanlardan yararlanamadığını belirten Öztürk, “Talep etme ilişkisini bırakıp iktidarı hedeflemeliyiz" dedi.

- KCK: “Herkesi birlik ve dayanışma duygularıyla 1 Mayıs’ı güçlü bir şekilde karşılamaya ve bu duygularla seçimlerde Emek ve Özgürlük İttifakı’na ve Yeşil Sol Parti’ye destek vererek faşist AKP-MHP ittifakını yıkmaya çağırıyoruz.”

- HDP Eşbaşkan Yardımcısı Tayyip Temel: “Bu operasyonu yapanlara kötü bir haberimiz var. Yeşil Sol Parti gümbür gümbür geliyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, o meşhur şarkıda da söylendiği gibi, durduramayacaklar halkın coşkun akan selini."

-KDP’nin Erdoğan ile kader birliği yaptığını söyleyen KCK Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Ronî Serdem “Kurdistan ve bölgede istikrarsızlığın esas sebebi Erdoğan ve ortaklarıdır. Erdoğan’ın yenilgisi aynı zamanda işbirlikçilerinin de yenilgisi olacaktır" dedi.