GÜNDEM 3 AĞUSTOS 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- 3 Ağustos 2013’te DAİŞ’in Şengal’e yönelik gerçekleştirdiği soykırımın 8’inci yıl dönümü dolayısıyla Kürdistan ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere birçok merkezde düzenlenecek protesto eylemleri takip edilecek.

- Hani birçok insan görüp tanırız fakat çok az insan vardır yüreklerde derin izler bırakan ve unutulmayan. İşte bende o izi bırakan özgürlük gerillası, yiğit komutanlarından biri olan Ahmet Rûbar’dı.

- Diyarbakır Cezaevi’nin D Tipi’nden F Tipi’ne sevk edilen 12 Kürt gazeteciden Ömer Çelik’in kardeşi Ebru Görken, 1 ay geçmesine rağmen ne buzdolabı ne televizyon verildiğine dikkat çekti.

- AYM verdiği pilot bir kararla ‘makul yargılanma’ süresinin uzunluğu ile ilgili başvuruların kurulacak yeni bir komisyon tarafından bakılmasını istedi. Avukat Hüseyin Boğatekin kararın olumlu olduğunu ancak daha fazla sorun çıkacağına da işaret etti.

- Norşin’deki yatılı kuran kursunda 13 yaşındaki çocuğa tecavüz suçu işleyen İmam İhsan Pertekli’nin dosyası yargı ve siyasiler tarafından kapatıldı. Emekliliğini isteyerek Norşin’den kaçan saldırganın nerede olduğu bilinmiyor.