GÜNDEM 3 EKİM 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kadınlar Geleceğini Örüyor Ağı, “Bizim Devrimimiz: Yaşamı Özgürleştirmek” şiarıyla 5-6 Kasım tarihlerinde Berlin’de gerçekleştireceği konferansla, dünya çapında onlarca ülkeden yaklaşık 600 kadının mücadelesini buluşturuyor.

- HDP binası önünde oturtulanlara katılması için Türk devlet güçlerinin yoğun baskı ve tehditlerine maruz kalan Mehmet Emin Elma, tuzağa düşen ailelere seslendi: “İrademizi kırmalarına izin vermeyelim, o utanç ve ihanet çadırlarında oturmayalım.”

- KDP’nin işkence ve tehditleri nedeniyle 28 Eylül’de bir kez daha ölüm orucu başlatan Er ile Dağ’ın can güvenliklerine yönelik tehdidin sürdüğünü belirten Abdurrahman Er ve Mazlum Dağ ile Dayanışma Komitesi, muamelelerden hapishane yönetimini sorumlu tuttu, kamuoyuna da duyarlılık çağrısı yaptı.

- Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş’nin yönetmeliği hiçe sayarak nasıl olsa ispatlanamayacak diye halkı nasıl dolandırdığı mahkeme kararıyla ispatlandı.

- Doğu ve batı olarak bilinen iki Almanya’nın birleşmesinin 32. yıl dönümü nedeniyle yapılan bir ankete katılan Almanların yarısı, birleşmeye sevinemediğini söyledi.