GÜNDEM 3 EYLÜL 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KJK Koordinasyon Üyesi Hêvî Nûda, kadın kırımının şu veya bu erkeğin ötesinde bir özel savaş rejimi, özel savaş aklı ve silahı olduğunu söyledi. 

- DEM-NED, 17 Eylül günü Hollanda’nın Landgraaf kentinde gerçekleştirilecek 30. Uluslararası Kürt Kültür Festivali'ne “Zap direniş ruhu ile”, “ulusal kıyafetler ve renklerle” katılmaya ve herkesi katmaya çağırdı.

- Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, faşist iktidarın, işgal ve sömürü düzenine karşı olan herkesin Emek ve Özgürlük İttifakı etrafında birleşmesi gerektiğini söyledi.

- Sınırları yıkarak, Güneş’e yakınlaşma düşüyle yürüyor Botan gerillası. Hiçbir teknik, insan iradesini durduramıyor. Ne işgalci Türk ordusu, ne ihanet bataklığına saplanan ağacın kendi kurdu ne de onurunu beş kuruşa satanlar...

- Maxmur Mülteci Kampında Şehîd Hogir Hastanesi ve Şehit Viyan Fizyoterapi Hastanesi, ambargo, engellemeler ve mevcut sorunlara rağmen imkan yaratıyor. Hastalara gösterdikleri ilgi ve yaklaşımlardan dolayı kamp dışındaki insanlar da gelip tedavi görüyor.

- Almanya’nın silah devi Krauss-Maffei Wegmann’ın Kassel’de bulunan fabrikasının önünü sabah saatlerinde kesen savaş karşıtları, fabrikada vardiya değişimini engelledi.