Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

GÜNDEM 3 KASIM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Kürdistan’da kimyasal silah kullanmasına ilişkin Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü OPCW’nin Medya Savunma Alanları’na giderek yerinde inceleme yapması talebiyle, birçok ülkeden Kürdistanlı ve dostlarının katılımıyla Den Haag’da bulunan OPCW önünde kitlesel eylem gerçekleştirilecek. 

-78'liler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can, tezkerede kuvvetler ilişkisine uygun olmayan bir şekilde çıtanın çok yukarıda tutulduğunu belirterek, “Kaos ve çatışma tehdidiyle kalıcılaşma, en azından masada kalma hedefleniyor” dedi.

-MED TUHAD-FED Eşbaşkanı Emine Kaya, tutsaklara Türk milli marşı olan ‘İstiklal Marşı’nı okumanın dayatıldığını, karşı gelince de işkenceye uygulandığını söyledi.

-Van’da faaliyet yürüten STK temsilcileri ve Sanayici Şemsettin Bozkurt; HDP’nin 27 Eylül’de yayınladığı deklarasyonun Türkiye için önemli olduğunu vurgulayarak, deklarasyonun hayata geçmesi için dayanışma çağrısında bulundu.

-Van’da son 10 ay içinde ekmeğe iki defa zam yapıldı; 250 gram ekmek 1.80 lira oldu. 

-Grönland'ın buz tabakalarının son on yılda 3.5 trilyon tondan fazlasının eridiğini tespit eden yeni bir araştırmaya göre, bu durum dünya çapında sel risklerini artırıyor.

- Şili'nin kuru Atacama Çölü'nde yıldız gözlemcileri, diğer gezegenlerde yaşamın varlığını tespit etmek için berrak gece gökyüzünü tarıyor ve "karanlık enerji" olarak adlandırılan, evrenin hızlanan genişlemesini yönlendirdiği düşünülen gizemli bir kozmik güç üzerinde çalışıyor.