GÜNDEM 3 MAYIS 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Emek ve Özgürlük İttifakının seçim çalışmaları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- AKP-MHP iktidarına son vermek için Avrupa’daki seçmenlere Yeşil Sol Parti’ye oy verme çağrısında bulunan KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, “9 Mayıs’a kadar seferber olalım” diye konuştu.

- Yeşil Sol Parti ve DBP eş başkanları, deprem bölgesi olan Semsûr’da yürüttükleri seçim çalışmalarına ilişkin konuşarak, “Göç eden halkımızın iradelerine sahip çıkarak oy kullanmalarını rica ediyoruz” dedi.

- İHD Van Şube Eş Başkanı Mehmet Karakuş, Amed merkezli siyasi soykırım operasyonlarıyla toplumu sindirmeye çalışanların 14 Mayıs’ta bir kez daha kaybedeceğini söyledi.

- Devletin tüm özel savaş ve kirli politikalarına rağmen 10 bin yıllık tarihiyle baş eğmeyen Colemêrg, bu seçimlerde de AKP-MHP iktidarının tüm oyunlarını bozmaya hazırlanıyor.

- Efrînli göçmenlerin bulunduğu Şehba’daki 5 kampta kadın ve çocuklara sağlık hizmeti sunulmakta zorlanılıyor. Hasta olmalarına rağmen maddi sebeplerden dolayı doktora gidemeyen kadınların oranı yüzde 82.

- Kurdistan’da birçok tarihi mekan yapılan barajlar nedeniyle sular altında kaldı. Heskîf ile Gêl gibi yerler bunlara örnek iken tarihi ve doğası ile her yıl binlerce insanın uğrak mekanı olan Geliyê Godernê de baraja kurban edilmek isteniyor.