GÜNDEM 30 AĞUSTOS 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kullandığı her türlü kirli savaş yöntemlerine rağmen gerillanın direnişini kıramayan Türk ordusu, bu kez kepçelere başvurdu. İşgalci ordunun kepçelerle Girê Werxelê'deki direniş mevzi ve tünellerini yıkmaya çalıştığı anlar görüntülere yansıdı.

- Bağımsız kurum ve kişilerin getirdiği kanıtları kabul etmeyen OPCW’nin Kürdistan’a heyet göndermesini isteyen KNK Üyesi Adem Uzun, “Kanıtlar ve uluslararası kamuoyunun çağrılarına rağmen OPCW hala harekete geçmiyor, bu kesinlikle çifte standarttır” dedi.

- El Elî aşiretinin Welid kabilesinden Şeyh Remedan Rihal, her yurttaşın Türk işgalciliğine karşı durması ve QSD’nin yanında yer alması gerektiğini belirterek, yurtlarını savunacaklarını söyledi.

- Kadın katillerinin Türklük hukukunun imtiyazlarından faydalanarak yargısal süreç içerisinde korunduklarına işaret eden Amed Barosu'ndan Hatice Demir, ikili hukuk yapısının ortadan kaldırılması için üçüncül politikalara ihtiyaç olduğunu söyledi.

- Van Saray’da bulunan Şehit Murat Dilmaç İmam Hatip Lisesi’nin içine Türk Özel Harekat Karakolu yapıldı. Okulun pansiyonu karakola çevrildi, öğrenciler ve silahlı güçler aynı yerde eğitim görüyor.

-Gezi’de polisin attığı gaz fişekleriyle vurulan ve Berkin Elvan ile birlikte yoğun bakımda kalan Ümit Akdağ, şimdi de o süreçte hakkında açılan bir dava gerekçe gösterilerek CHP’li Ataşehir Belediyesi’nden atıldığını belirtti.