GÜNDEM 30 MART 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlılar

- Türkiye ve Kürdistan’da Emek ve Özgürlük İttifakının seçim çalışmaları takip edilecek

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Avukat Muharrem Şahin, AKP-MHP hükümetinin İmralı’da suç işlediğini belirterek, yeni gelecek hükümetin kanunları uygulamasının bile tecridi bitireceğini söyledi.

- HDP milletvekili Hişyar Özsoy, tüm yurtdışı seçmenlerine kendilerini seçmen olarak kaydetmeleri çağrısında bulundu.

- Hatay Samandağ’da AFAD’ın kurduğu çadır kentleri şiddetli yağmur ve fırtınadan dolayı su bastı, birçok çadır kullanılamaz hale geldi. Bu duruma depremzedeler, “Bize bu mağduriyeti yaşatanların günahı boynunda olsun” diye tepki gösterdi.

- “Hareketin bir parçası olmak, buna yardımcı olmak için elimden geleni yapmak için buradayım” diyerek Kobanê’ye gelmişti Amerikalı enternasyonal Keith Broomfield. Yıllardır aradığı yeri bulmuşçasına yaşadı, mücadele etti, savaştı ve şehit düştü.

- Van Büyükşehir Belediyesi kayyumu, Edremit ilçesindeki 10 parseli 100 milyon TL’den fazla bir değere satışa çıkarırken HDP’li Eski Van Belediye Eş Başkan’ı Mustafa Avcı bu ihalelerin 14 Mayıs seçimleri öncesi bir telaşla yapıldığına dikkat çekiyor.

- 1970’lerin başında Gevaş’ta öğretmenlik yapan şair Gülten Akın’ın mısralarında geçer Sebahattin Kurt sadece: "Van denizinde, Gevaş’ta / Adı Sebo, biraz dalgın / Halkını sevmekten önyazgılı / Alıp başını gittiğini duyuyorum Tokad’a"