GÜNDEM 30 TEMMUZ 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-30 Temmuz 2021 günü Medya Savunma Alanları’nda şehit düşen HPG Gerilları Argeş Zagros ve Cîger Efrîn’i anan mücadele arkadaşları, “Bize şehadetleri ile yeni yaşamı miras bıraktılar” diye konuştu.

-Dedeoğulları Ailesi’nin ırkçı saldırı sonucu 7 ferdini yitirmesinin üzerinden bir yıl geçti. Devlet birimlerinin ırkçı aileye kol kanat germesi, tek tetikçiyle sıradan bir vaka gibi geçiştirmeye çalışmasına karşı da mücadele sürüyor.

-Bir yıl önceki ırkçı saldırıda 7 ferdini yitiren Dedeoğulları Ailesi’nin avukatı Abdurahman Karabulut, “Mahkeme, olayı ırkçı saiklerden uzaklaştırmaya çalışıyor” dedi.

- Ukrayna üzerinden devam eden hegemonya savaşını ve sonuçlarını değerlendiren Gazeteci Aykan Sever, bu savaşı bütünsel bir dünya savaşından ayırmamak gerektiğini ve çok yönlü bir kriz olduğunu ifade etti.

-Türk İçişleri Bakanı Soylu’nun hedef göstermesi üzerine İBB tarafından Kod 42 ile işten çıkarılan ve bu hukuksuzluğa karşı direnişe başlayan emekçiler, “İktidarın başlattığı cadı avını İBB yönetimi tamamladı” dedi. 

-Êzidî Soykırımı’nın 8’inci yıl dönümü dolayısıyla TJK-F öncülüğünde Fransa’da protesto ve anma etkinlikleri düzenleniyor. “Bugün aynı saldırganlığı Türk devleti yapıyor” diyen TJK-F, başta Paris olmak üzere ülkede yapılacak eylemlere katılım çağrısı yaptı.