GÜNDEM 31 AĞUSTOS 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu, dünyada ve Türkiye’de süren savaşların gölgesinde, HDP olarak ’Savaşı durdur, özgür yaşamı kur’ şiarıyla 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde alanlarda olacaklarını söyledi.

- Asgari ücretle çalışan inşaat işçisi Ahmet Altunkılıç, üç kişilik bir ailenin geçinmesinin mümkün olmadığını söyledi.

-Uluslararası Kürt Dayanışma Kolektifi’nden David K. Adler, Türk devlet saldırganlığı karşısında sessizliğe tepki göstererek, kendi hükümetlerinin suç ortaklığını ifade etmek ve Kürt halkını savunmak gerektiğini söyledi.

-İran devletinin Rojhilatlı gençlere yönelik özel savaş politikalarına dikkat çeken YRK gerillası Rêwar Melikşahî, “Îlam ve genel olarak Kürdistan halkının tarihi, kültürel ve toplumsal bilincine sahip olması ve değerlerini koruması gerekmektedir" dedi.

- Botan dağları, kadının kendi kültürüyle buluşmasının mekanı oldu. Kadınlar, kendilerini bu dağlarda tanıdı, tanıdıkça sevdaları, inançları büyüdü ve özgürlük için kendilerini adadı.

- Van’ın Özalp İlçesinde 11 yıl önce AKP tarafından açılışı yapılan ve hiç açılmayan spor kompleksine AKP’li Nizamettin Ağar’ın ismi verildi. Çivi bile çakılmayan bina harabeye döndü.

-Brezilya'nın ulusal Yerli ajansı FUNAI, izole bir Amazon kabilesinin hayatta kalan son üyesinin bu ay öldüğünü duyurdu.