GÜNDEM 31 TEMMUZ 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Şengal’e yönelik soykırım saldırılarının 8’inci yıl dönümü dolayısıyla açıklama yapan Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), 3 Ağustos günü tüm Avrupa ülkelerinin yanı sıra Kanada ve Avusturalya'da gerçekleştirilecek eylemlere güçlü katılmaya çağırdı.

-102 Fransız parlamenter, Erdoğan’ın savaş çığırtkanlığının Ortadoğu’nun istikrarı ve Avrupa’nın güvenliği için tehdit oluşturduğunu belirterek Suriye'nin kuzeyinin uçuşa yasak bölge ilan etmesini istedi.

- Nûhat, kendini var etme savaşında öncülük yapan kadınlardan biri. O, fermanlardan artakalan izleri silmek, kendisinin ve kadınların hakikatini tüm dünyaya haykırmak isteyenlerden.

- Van F-Tipi Cezaevi’nde tutulan 67 yaşındaki hasta tutsak İbrahim Alkan’ın sağlık durumu giderek kötüye gidiyor. “Sessiz kaldığımız her gün cezaevinde yeni cenazeler çıkıyor” diyen Alkan’ın gelini Pınar Alkan, duyarlılık çağrısında bulundu.

- Kürdistan’da ağaç katliamları kolluk güçleri eşliğinde devam ediyor. Ağaç kesmenin suç olduğuna işaret eden Mardin Ekoloji Derneği’nden Derya Akyol, “Kürdistan halkı gibi coğrafyasının kırımı da meşru görülüyor” diyerek, doğa savunucusu olduğunu iddia eden kurumların sessizliğine tepki gösterdi.

- Hakkari ve Van’da mide bulantısı, kusma, ishal ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvuran çocuk sayısında büyük artış yaşanıyor. SES Hakkari Şube Eşbaşkanı Gülay Çetin, içme suyunun kaynatılarak çocuklara verilmesi gerektiğini söyledi.