GÜNDEM 4 NİSAN 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğumgünü nedeniyle gerçekleştirilecek etkinlikler takip edilecek.

- Türkiye ve Kurdistan’da Emek ve Özgürlük İttifakının seçim çalışmaları takip edilecek

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KCK Genel Başkanlık Konseyi yazılı bir açıklama yayınlayarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğumgünü kutladı.

- HPG ve YJA Star gerillaları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğuşunun Kürt halkı açısından yeni bir doğuş ve diriliş günü anlamına geldiğine dikkat çektiler.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 20 yıla yakın kaldığı Rojava Devrim Sahası’nda 4 Nisan’ın etkisi oldukça büyük ve bayram havasıyla kutlanıyor. Günlerce Abdullah Öcalan’ın kaldığı evler ziyaret ediliyor, fidanlar dikilip halaylar çekiliyor.

- 4 Nisan’a ilişkin duygu ve düşüncelerini dile getiren YJA Star gerillası Silava Kobanê “Yaşamda emekle Önderliğe yaklaştığımızın farkındayız, yaşamı güzelleştirdikçe ve anlamlaştırdıkça önderliğe sahip çıkabiliriz” dedi.

- Baraj, siyasi soykırım ve kapatmalara yabancı olmayan halkın, Yeşil Sol Parti’yi hemen benimsediğini kaydeden Amed Eşsözcüsüleri, “Halkımız, bilinçli bir tercih yapacağını biliyor” dedi. 

- Partiya Îslamiya Kurdistan (PÎK) Genel Başkanı Hikmet Serbilind, Cumhur İttifakı’nın stratejisini Kürt halkının yokluğu üzerine kurduğunu ve Hüda Par’ın da bu denkleme dahil edilerek yeni bir oyun tezgahlandığını söyledi.

- Rojava’ya mücadeleye destek olmak için değil mücadelenin bir parçası ve sahibi olmak için yola düşmüştü ve halkların ortak mücadelesine ışık tuttu.

- Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Sözcüsü Fidan Ataselim, AKP’nin iktidarında kadına şiddet ve kadın cinayetlerinin, her yıl artarak devam ettiğini söyledi.