GÜNDEM 4 TEMMUZ 2022

4 Temmuz Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Gazeteci Kurtay Serhat, Zap bölgesini işgal etmek isteyen Türk ordusu ile Kürdistan özgürlük gerillaları arasında yaşanan savaşın geçtiği alanları görüntüledi. Serhat, Türk askerlerinin işgal etmeye çalıştığı tepeleri yerinde anlattı.

- İmralı’da görüşmelerin olduğu ve aile görüşünün olacağı yönündeki iddiaların kaynağının AKP ve MİT olduğunu belirten Mustafa Karasu, “Bu iktidara karşı sadece mücadele edilir. Rêber Apo’nun duruşu ve tutumuyla bu iktidara yaklaşımı da böyledir” dedi.

- QSD Fırat Bölgesi Komutanlığı Üyesi Dr. Hüseyin Koçer, Arap halkının desteğine dikkat çekerek, “Biz gücümüzü bölge halklarından alıyoruz. Sırtımızı dayadığımız başka güç yok” dedi.

- MED TUHAD-FED Eşbaşkanı Zeki Baran, dört bölgede devam tutsak yakınlarının ‘adalet nöbetleri’ne dikkat çekerek, kamuoyunun ve sivil toplum kuruluşların destek vermesi gerektiğini söyledi.

- HDP kongresine katılan delege ve aktivistler, baskılar ve saldırılara rağmen iktidarın politikalarına karşı mücadele verecekleri mesajını verdi.

- Tamil halkının yaşadıklarını hatırlatan Tamilli aktivistler, “Gerilla yok olursa direniş biter ve tehlikeli süreçler başlar” diyerek, Kürt halkını gerillasına sahip çıkmaya çağırdı.

- Hêza belgeseli bu yıl altıncısı düzenlenen Brezilya Uluslararası Film Festivalinde Hêza belgeseli, En İyi Belgesel Ödülünü paylaştı.