Son Dakika: Stêrtk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

GÜNDEM 5 KASIM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin kullandığı kimyasal silah ve gazların etkileriyle ilgili bilgi veren KCK Sağlık Komitesi, özellikle OPCW ve MSF’yi sahaya davet etti.

- HPG ve YJA Star gerillaları, özgür Kürdistan ve özgür Önderlik için onur savaşı verdiklerini, Türk devletinin tüm barbarlığına rağmen direnişin kazanacağını; tek hedeflerinin zafer olduğunu söyledi.

-28 siyasetçi, yazar, filozof, barış aktivisti, milletvekili, hukukçu ve sanatçı, Uluslararası Kürtlere Adalet İnisiyatifi kurarak PKK’nin AB’nin terör listesinden çıkarılması için bir kampanya başlattı.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük talebiyle 8-12 Kasım tarihleri arasında "Özgürlük Gemisi" eylemi yapılacak. Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi, etkinliğin Yunanistan'da başlayıp İtalya'da son bulacağı bilgisini paylaştı.

-TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları, çalışanların tamamına yakınını ilgilendiren asgari ücreti belirleyecek; fakat açıklanan yüzde 19.89’a olan güven, kurumun açıkladığı enflasyondan da aşağı bir seviyede.

-Çilem Doğan’a verilen 15 yıllık cezanın Yargıtay tarafından onanmasını değerlendiren HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, kadınlar artık kendi hayatlarını korumaya çalışırken ceza alacağım, kaygısı yaşayacak diyor.

-Nelson Mandela'nın iktidardaki Afrika Ulusal Kongresi, tarihinde ilk kez yerel yönetim seçimlerinde oyların yüzde 50'nin altına düştü.

-Uluslararası ve Güney Afrikalı araştırmacılardan oluşan bir ekip, Güney Afrika'daki bir mağarada erken dönem insansı bir çocuğun fosil kalıntılarını buldu.