GÜNDEM 6 NİSAN 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Türkiye ve Kurdistan’da Emek ve Özgürlük İttifakının seçim çalışmaları takip edilecek

- AKP-MHP faşizminin ekonomik, siyasi, diplomatik iradi olarak çöktüğünü; ideolojik olarak muğlaklaşan bir uluslararası çıkar şebekesine dönüştüğünü belirten PKK Merkez Komite Üyesi Nedim Seven, “Yapılması gereken bu seçimde yasal bir çerçevede son vermektir” dedi.

- Hamburg Eyalet Meclisi Sol Parti Grup Eş Başkanları Cansu Özdemir ve Sabine Boeddinghaus,  Hamburg Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hauke Heekeren’e mektup göndererek, “Dünyamızı Geri İstiyoruz” konferansına çok kısa bir süre kala verilen yasak kararından vazgeçilmesini istedi.

- Faşizmi tarihin çöp tenekesine göndermek isteyen bütün muhalif çevreler sandıklara sahip çıkma noktasında da sorumlu hissetmelidir. Aksi halde sandıkta kazanılan seçimler, hile ile kapalı kapılar ardında kaybedilir.

- AKP’nin 21 yıldır dini kullanarak iktidarını sürdürdüğünü belirten CÎK Başkanı Turhallı, “Halkımız, dini seçimlere alet eden ve bunun üzerinde politika geliştirenlere kanmamalıdır” dedi. 

- Onur Hamzaoğlu, Emek ve Özgürlük İttifakı’ndaki ayrı seçim listesi için, “Bu siyasi karar, en azından ittifak oluşturulurkenki o heyecanını, o coşkusunu, umudunu karşılamıyor” dedi.

- Sabahattin Ali'nin  2 Nisan 1948 tarihinde Bulgaristan sınırında katledilmesinin üzerinden 75 yıl geçti. Ailesinin ve insan hakları savunucularının çağrılarına rağmen cenazesinin yeri 75 yıldır açıklanmıyor.

- Her türlü ahlaksız ihlalin sınırsızca uygulandığı, Newroz günü Cindirês’te dört sivilin katledildiği; birkaç gün sonrasında da Êzidîlere din dayatıldığı Efrîn’de yaşananlar, yeni işgalin ön hazırlığı ve iş birlikçilerini aklama planının bir parçası mı?