GÜNDEM 7 EKİM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Koşullar ne kadar ağır da olsa dayanmaya çalışacağım. İmralı yaşamımda sabır, anlam ve cesaret üretmek benim için zor olmayacaktır. Fiziki zorluklar iradem dışıdır. -Abdullah Öcalan’ın kaleminden-13. Bölüm

- Avaşîn’in Werxelê alanında Türk ordusunun başlattığı saldırılara karşı gerillaların ördüğü direniş hattının önemli cephelerinden biri de arazide konumlanan hareketli gerilla timlerinin mücadelesi.

- Kürt Kadın Hareketi öncülerinden Gurbetelli Ersöz’ü şehadetinin 24. yıldönümünde anan Ragihandina Jina Azad RAJIN, gerçeklerin karanlıkta kalmaması için hakikatin izinden giderek mücadele edeceklerini vurguladı.  

- Duhok Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Kamuran Berwarî, Irak ve Başûrê Kürdistan’da gerçekleştirilecek seçimlerin hiçbir şeyi değiştiremeyeceğini ve hiçbir sorunu çözemeyeceğini söyledi.

- ÖHD’li avukat Mehtap Işık, açlık grevlerinin son ermesinin ardından cezaevlerinde adeta intikam alırcasına hak ihlallerinin arttığını söyledi.

- Usulsüz yöntemlerle açtığı ruhsatsız işletmesi şikayet edilen Celil Begdaş, yanına koruma polislerini de alarak ev bastı. Begdaş, AKP’nin HDP binası önünde oturttuğu ailelerden biri.