GÜNDEM 7 NİSAN 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

- KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat, deprem felaketi nedeniyle ilan ettikleri eylemsizlik kararını seçimler sonrasına kadar uzatma kararı aldıklarını duyurdu.

-Türkiye ve Kurdistan’da Emek ve Özgürlük İttifakının seçim çalışmaları takip edilecek.

- “Kapitalist Moderniteye Meydan Okumak” başlığı altında Hamburg’da gerçekleşecek Dünyamızı Geri İstiyoruz Konferansı takip edilecek.

- Türkiye’deki her türden sorunun çözümüne yönelik en geniş demokrasi cephesini yaratmaları gerektiğini belirten EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk, “Ama öncelikle düşmanlık ve çatışmadan beslenen bu tek adam rejiminden kurtulmak” için var güçleriyle çalışacaklarını kaydetti.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın çıkışının Arap halkının da yeniden dirilişi olduğunu belirten Avukat Mahmud Al Îsa, İmralı’da süren mutlak tecride karşı uluslararası güç ve örgütlerin sessiz kalmasının halkların özgürlük mücadelesini engelleme girişimi olduğunun altını çizdi.

- Ekoloji mücadelesi yürütenlerin Cumhur ve Millet İttifakı’ndan bir beklentisi olmadığını vurgulayan Polen Ekoloji’den Cemil Aksu, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bu mücadele için önemli görevler üstlenmesi gerektiğini belirtti.

- Cenga Xabûr Şehit Savaş Maraş Devrimci Hamlesi’nin öncü ve sembol komutanlarından  YJA Star gerillası Binevş Vejîn, yoldaşlarıyla birlikte özgür bir gelecek için son nefesine kadar mücadele etti.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Demokratik Konfederalizm kitabını okuduktan sonra bunun gerçek bir yol olduğunu söyleyerek düştü Kurdistan yollarına… Önce Qendîl’e giderek gerillaya katıldı, sonra Rojava’da DAİŞ’e karşı savaştı, komutanlık yaptı.

- Seçimlere kısa bir süre kala AKP’nin Wan’da usulsüz üye kayıtları yaptığı ortaya çıktı. AKP’ye usulsüz kaydı yapılan kişiler suç duyurusunda bulunuyor. Hukukçu Cemal Demir, herkesi bu konuda dikkatli ve duyarlı olmaya çağırdı.