GÜNDEM 7 TEMMUZ 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan gelişmeler

- İşgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Amerikan Demokratik Sosyalistleri (DSA) Uluslararası Komitesi bir açıklama yayınlayarak Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği için Türkiye ile yapılan anlaşmayı kınadı. DSA ayrıca PKK’nin de "terörist örgütler listesi"nden çıkarılmasını istedi.

- Kobanê Davası, Sincan’da görülmeye devam edilecek.

- Türk ordusunun işgal saldırılarıyla yerleşmeye çalıştığı Metîna’nın Girê Ortê alanında KDP’nin işgalci ordu için üs ve sığınak inşa etme çalışmaları görüntülendi.

- Van’da siyasi tutsakların bulunduğu cezaevinde son bir yılını açık cezaevinde geçirmesi gerekenler ya da tahliye olması gereken tutuklulara ‘Pişman mısın’ sorusu soruluyor. Aksini söyleyen tutsaklar tahliye olamıyor.

- Akademisyen ve Çocuk Gelişimi Uzmanı Furkan Aydemir, bebeklerin anadillerini öğrenmeleri için ilk 2 yılın çok kritik olduğunu, eğer ilk 2 yılda anadilini öğrenmezse, bundan sonra kendi dilini öğrenmesinin çok daha zor olacağını söyledi.

- Kurban Bayramı’na az bir süre kala insanlar yüksek zamlar ve hayat pahalılığından şikayetçi; bayram hevesinin kalmadığı söylüyor

- Egemenliğin doğası Êzîdî inancına ve kültüründe oluşan değerlere karşıttır. Sahiplenmediği için bir daha yaşatmamak üzere yok etmeye çalışıyor.