GÜNDEM 8 AĞUSTOS 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Halklarımız için tek kurtuluş yolu, Faşizme Karşı Birleşik Direniş Cephesi'nde tüm devrimci, demokrat, ilerici ve yurtsever güçlerin birleşik eylemiyle faşizmin devrimle yıkılması olacaktır!- Mahsum Korkmaz’ın kaleminden -1

- Türk devletinin işgal saldırılarına karşı mücadele etmek için gerilla saflarına katıldığını söyleyen HPG’li Hogir Amanos, “Düşmana karşı en büyük mücadeleyi Rêber Apo’nun felsefesi ile verebiliriz” dedi.

- Daha önce ferman ve soykırımlardan geçirilen Êzidilerine topraklarına dönmedikleri için mal/mülk ve arazilerini kaybettiklerini belirten PADÊ Temsilcisi Merwan Şengalî, benzer bir tehlikenin Şengal’e dönmeyenler için de söz konusu olduğunu söyledi.

İmza kampanyasını büyük bir sorumlulukla sahiplenen kanser hastası İsmet Timurtürkan, hedeflediği sayıyı aşarak 20 bin 230 imza topladı. Timurtürkan, “Sağlığım elverdikçe imza toplamaya devam edeceğim” diyor.

- Londra’da bulunan Horniman müzesi, 1897'de İngiliz kuvvetlerinin Nijerya’da yağmaladığı 10 bin değerli eserden 72’sini iade edecek.