GÜNDEM 8 EKİM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- AİHM, İmralı yargılamasını batıl sayıp düşürmedikçe asla adil davranmış sayılmayacak; şahsımda Kürt halkına karşı düzenlenmiş bir komplonun etkisine düşme riskinden de kurtulmuş olmayacaktır. -Abdullah Öcalan’ın kaleminden-14. Bölüm

- KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Ortadoğu halkları ve insanlığa bu kadar hizmet eden Öcalan’ı özgürleştirmenin, tüm insanlığın görevi olduğunu belirtti. Eşbaşkanlık, “Rêber Apo’yu özgürleştirip borcumuzu ödemeliyiz” dedi.

-PKK Merkez Komite Üyesi Helin Ümit, Kürt halkının 45 yıldır PKK öncülüğünde tarihin en haklı, onurlu mücadelesini verdiğini; bunun çarpıtılamayacak ve gizlenemeyecek bir hakikat olduğunu söyledi.

-10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği’nden İhsan Seylan, süreç normalleşene, ceza alması gereken herkes ceza alana, siyah örtüyle başını bağlayan annelerin yası bitene kadar Anakara Garı’nda olacaklarını söyledi.

-Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Gizem Sert, aslı astarı olmayan suçlamalarla karşılaştıklarını belirterek, iki arkadaşının tutuklanmasına, “Üzüntülü değil öfkeliyim” diyerek tepki gösterdi.

- Eski Nazi toplama kampı gardiyanının yargılanmasına başlandı. Sachsenhausen'de çalıştığı iddia edilen Josef S, 3 bin 518 cinayete ortak olmakla suçlanıyor.

- Mühendisler tarafından geliştirilen bir hidrojel tablet, bir litre nehir suyunu bir saat veya daha kısa sürede dezenfekte edip içmeye uygun hale getirebiliyor.