GÜNDEM 8 EYLÜL 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-18 aydır kendisinden haber alınmayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, İmralı’da ağırlaştırılmış tecrit ve işkence sisteminde tutuluyor. Bununla da yetinmeyen Türk devletinin niyeti, ‘umut hakkı’nı gasp etmek.

- Suriye işgal altındayken, işgal bölgelerinde alternatif bir ordu kuruluyorken ve İdlib öyle duruyorken Şam nasıl Erdoğan’la anlaşacak? Başka bir ülkenin toprakları üzerinde bu kadar tasarrufta bulunmak normal midir? Dünya Suriye’de savaşın artık bitmesini istiyor. Savaşla bundan fazla gidilecek bir yer kalmamış.

- Med TUHAD-FED yöneticisi Safiye Akdağ, hasta tutsak ailerinin, her an yeni cenazelerin çıkacağı konusunda kaygılı olduklarını söyledi.

- AKP tarafından 1960 darbesi mağdurlarının zararlarının tazmini için kurulan komisyon, Sivas Kampı’nda tutulan Kürtlerin ailelerinin başvurularını reddetti.

Youtube Berbanga Rojava’nın özgürlük gerillalarına atfen yayınladığı Lehengên Sedsala şarkısını yayından kaldırdı. Berbanga Rojava müzik grubu Youtube’a itirazda bulunurken, şarkıyı Yapıcılar Kolektifi dijital medya hesabından paylaştı.