GÜNDEM 8 KASIM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-YJA Star gerillası Dr. Rûken Samsun, Werxelê’deki gibi bir direnişin dünya tarihinde az görüldüğünü belirterek, “Arkadaşlarımızın iradesi ve inancı bize güç veriyor” dedi.

-Galiçya Ulusal Bloku’nun “Kazanacağız-Yeni bir Galiçya” şiarı ile  düzenlediği 17. kongresinde Kürdistan’daki savaş ve işgale karşı Kürt halkıyla ve soykırım saldırılarına maruz kalan HDP ile dayanışma ifade edilirken,Türk devleti ‘işgalci güç olarak tanımlandı. Ayrıca Katalan Parlamentosu'nun 20 Ekim'de Kuzey ve Doğu Suriye'nin öz yönetimini tanıma kararı desteklendi.

- İBB’ye bağlı zabıtalar tarafından dilencilik yaptığı öne sürülerek 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’ndan ceza kesilen sokak sanatçısı Celile Salkım, “Ben dilenci değil sokak sanatçısıyım” dedi.

- Efrîn İçin Ulusal İnisiyatif, Efrîn’de soykırım suçu işleyenlerin uluslararası mahkemede yargılanması talebiyle Berlin’de nöbete başladı.

-800’den fazla göçmen, Alman sivil toplum kuruluşu Sea Eye'ın "Sea Eye 4" gemisi tarafından kurtarıldı. Bir başka gemi olan Ocean Viking, 300'den fazla göçmeni barındıracak bir liman arıyor.