GÜNDEM 8 NİSAN 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türkiye ve Kurdistan’da Emek ve Özgürlük İttifakının seçim çalışmaları takip edilecek.

- “Kapitalist Moderniteye Meydan Okumak” başlığı altında Hamburg’da gerçekleşecek Dünyamızı Geri İstiyoruz Konferansı takip edilecek.

- PYD Eşbaşkanı Salih Muslim, Türkiye’deki seçimlerin Rojava’yı doğrudan etkileyeceğini ve AKP-MHP iktidarının her an saldırı yapabileceği uyarısında bulunarak “Hiçbir ölçü ve kanun tanımayan bu faşizme karşı tüm direniş hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” dedi.

- HDP eski Milletvekili Lezgin Botan, "Bu seçimler, Kürtler açısından demokrasinin tekrar geri gelmesi, bu diktatörlük rejiminin ve savaş yanlısı savaş cephesinin yenilgiye uğratılması açısından son derece kritik bir öneme sahip" dedi.

- Hapishanelerde oy kullanabilecek 42 binden fazla tutuklu bulunuyor. Tutuklular yine hapishanelerdeki sandıklardan oy kullanabilirken buralarda da sandık güvenliği önemini koruyor.

- Görevi gasp edilen Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı, 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlerin çok önemli ve stratejik olduğunu belirterek, “14 Mayıs'ta bu savaş zihniyetini defetmek lazım" dedi.

-Üç yıl Kanada ordusunda görev yaptı, üniversiteye gitti siyaset bilimi okudu. DAİŞ’e karşı insanlık mücadelesini duyunca 2015’te Kurdistan’a geldi. Önce Başûr’da pêşmergeyle, sonra Rojava’ya geçerek YPG ile birlikte DAİŞ’e karşı mücadele etti.

- Hem mülteci hem depremzede olan Suriyeli Mehmet Şehyar, deprem sonrası Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan ayrımcı yol izni uygulamasına, “Bu izin nedeniyle elim kolum bağlandı. Suriyeliler olarak bizim hayat hakkımız yok mu?” diye sitem etti.