GÜNDEM 9 EKİM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Atina, Moskova, Roma ve tekrar Atina üzeri Kenya-Nairobi'de sonuçlanan dehşetengiz maceranın beni yeniden bir doğuş yapmakla karşı karşıya bıraktığı açıktı. Ortaya çıkan sonuç sadece bir infaz da değil, bir çarmıha gerilmedir. -Abdullah Öcalan’ın kaleminden-15. bölüm

- 9 Ekim uluslar arası komplonun 23’üncü yıl dönümü dolayısıyla Kürdistan ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın her yerinden protesto gösterileri düzenlenecek.

- 15 Şubat 1999’da Kürt Halk Önderi’nin kaçırılıp esir alınmasıyla sonuçlanan 129 günlük Uluslararası Komplo’nun ilk perdesi 9 Ekim’de sahnelendi. Abdullah Öcalan o gün nasıl kurtuldu? 9 Ekim’e giden süreçte Suriye, Mısır, İran, İsrail, Yunanistan, ABD ve KDP-YNK ikilisi nasıl bir rol oynadı? -Analiz-

- Uluslar arası İlişkiler Profesörü Achin Vanaik, “Öcalan'a bu şekilde davranılması, hükümetin olduğu kadar yargının da bir tür iddianamesidir” sözleriyle Türk yargısının tecridin sürdürülmesindeki rolüne işaret etti. 

- Uluslar arası komployu kınayan PKK’li ve PAJK’lı tutsaklar, “Önderliğimizin özgürlüğü yegane amaç ve hedefimizdir. 24’üncü yılda mutlak zafer için zindan direnişimizi yükseltiyor ve halkımızı, ‘Ben insanım’ diyen herkesi Önderlik etrafında, onun paradigması ekseninde, birliğe ve mücadeleye çağırıyoruz” dedi.

- Türk devleti 9 Ekim 2019 günü Serêkaniyê ve Girê Spî'yi karanlığa gömmek istedi. Halkın ve QSD-YPG-YPJ savaşçılarının Dêrîk’ten Efrîn’e kadar olan 450 kilometrelik alanda o gün başlattıkları direniş 731 gündür aralıksız sürüyor.

- Kuzey-Doğu Suriye’ye 9 Ekim 2019’da başlatılan saldırıları yakından takip eden gazeteci Ruken Cemal, sadece Türk devletinin vahşetine değil, savaşçıların direnişine de tanıklık ettiklerini söyledi.

- Ermeni Taburu Yöneticisi Nubar Melkonyan, şans eseri kurtulan bir avuç Ermeni’nin, 9 Ekim’de son kilise, okul ve evlerini, anılarının önemli bir yerinde olan mezarlıklarını kaybettiğini söyledi.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 9 Ekim uluslararası komplonun 23. yıl dönümünde konuşan TJK-E aktivisti Nûrê Alkış, "Önderliğin özgürlüğünü kendi özgürlüğümüz olarak görüyoruz" dedi.