GÜNDEM 9 EYLÜL 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Şengal ve Maxmur’a gidip Türk devletinin drone saldırılarını yerinde inceleyen Belçikalı üç avukat, uluslararası hukuk çerçevesinde yasal işlem başlatılmasını ve İHA’ların, uluslararası hukuku ihlal eden savaş silahları olarak kullanımının yasaklanmasını istedi.

- Kürt ve enternasyonal gençlerin, 11-16 Eylül tarihlerinde, "Önder Apo'nun özgürlüğü için özgürlük kavgasına gelin" şiarıyla Almanya’nın Essen kentinden Aachen kentine yapacakları Uzun Yürüyüş'ün hazırlıkları tamamlandı.

- Almanya'nın başkenti Berlin’de Maxmur Mülteci Kampı ile dayanışma amacıyla 10 Eylül günü boks, Muay Thai ve K1 dallarında spor müsabakalarının olduğu bir etkinlik düzenlenecek.

- Kadınlar Birlikte Güçlü üyesi Rüya Kurtuluş, HDP Milletvekili Semra Güzel’in gözaltına alınma biçiminin kadınlara, Kürtlere ve topluma bir mesaj olduğunu fakat Güzel’in başını eğmeyerek, buna en etkili yanıtı verdiğini söyledi.

- Fuhuşa sürüklenen B. Y., bazı kafelerin adını vererek, “Tehlike büyük. Kadınlar tehdit altında” dedi.

- Van’ın Erçek Mahallesi’ndeki Jandarma Karakolu, yol kontrollerinde yolculara Türk olup olmadıklarını soruyor.

- Apple, iPhone üretimini giderek Hindistan'a taşıyor. Yeni iPhone 14 de Foxconn tedarikçisi tarafından orada üretilecek. İşçiler ve sendikacılar kötü koşullar bildiriyor.