GÜNDEM 9 KASIM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Programlarına dün başlayan ‘Özgürlük Gemisi’ eylem grubu, partiler ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. İki koldan görüşmeler yapan heyet, bugün Atina’dan Napoli’ye doğru yola çıkacak.

-Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Cenga Xabur hamlesinde yer alan YJA Star gerillaları, en zayıf dönemini yaşayan düşmanın, gerillanın inancını ve iradesini kıramayacağını belirtti.

- Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Bild, çoğunluğu Kürt olan göçmenlerin Belarus’a taşınmasının Erdoğan rejiminin işi olduğunu yazdı. Alman sınır polisi yetkililerine göre göçmenler, THY’nin özel seferleriyle Minsk’e taşındı.

-Türk devletinin Kürdistan'ı işgal saldırıları ve gerillaya yönelik kimyasal silahlara kamuoyunun dikkatini çekmek ve ilgili kurumları harekete geçirmek amacıyla  Fed-Med NRW Federasyonu ve YJK-E NRW öncülüğünde, Düsseldorf'ta bulunan NRW Parlamentosu önünde 5 günlük çadır eylemi başlatıldı.

- Kürt sorununda esas aldığı savaş politikalarıyla her geçen gün daha fazla kaybeden AKP, ülkeyi ekonomik ve toplumsal krize sürüklüyor. Artık AKP sonrası süreç tartışılmaya başlandı. 

- Urfa Adliyesi önünde 246 gündür annesi ile birlikte adalet mücadelesi veren Ferit Şenyaşar, “Adalet Bakanı açılışlara katılıp adaletten bahsediyor ancak bizim üzerimizdeki zulmü görmezden geliyor” dedi.

-Avrupa Gençlik Hareketleri tarafından başlatılan ‘Gençliğin Sesi’ programı, sosyal medya platformları üzerinden yayın yapmaya başladı.