GÜNDEM 9 NİSAN 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

- Emek ve Özgürlük İttifakı'nın seçim çalışmaları takip edilecek.

- “Kapitalist Moderniteye Meydan Okumak” başlığı altında Hamburg’da gerçekleşecek Dünyamızı Geri İstiyoruz Konferansı takip edilecek.

- AKP-MHP'nin seçimleri kazanabilmek için her yola başvurma potansiyeline sahip olduğuna dikkat çeken Avcı, SEÇSİS'in MERNİS ve UYAP sistemlerini aktif hale getirdiğini belirterek, “YSK, kendi yargı yetkisini kendi onayı ile idareye devrediyor" dedi.

- Mêrdîn’den  Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi milletvekili aday adayı olan Garibe Gezer'in ablası Asya Gezer, “"Amacım tutsaklar için çalışmak, cezaevi şartlarının değişmesini sağlamak " dedi.

- EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, "Bugünkü sorunların çözüm adresi Emek ve Özgürlük İttifakı’nın programı ve mücadele çağrısıdır" dedi.

-Kürt halkının mücadelesi karşısında hiçbir faşist iktidarın ayakta kalamayacağını belirten Erdîşliler, 14 Mayıs seçimlerinde Yeşil Sol Parti başarana kadar çalışacaklarını, kentte oyları katlayacaklarını söyledi.

- 1979’un uyanış günlerinde Kürt Özgürlük Hareketi; zor koşullara rağmen Hilvan ve Êlih’te gösterdiği adaylarla belediye başkanlığını kazanması Kurdistan’da yeni bir dönemi başlattı.

- YPG Komutanı Sason, “Heval Fazıl’ın geliştirdiği taktik ve strateji DAİŞ’i sarstı ve yıktı. Onun koordine ettiği yerde DAİŞ ilerleyemezdi. Rojava Devrimi ve tüm insanlık ona borçludur. Devrime verdiği emek bizim için büyük değerdir" sözleriyle anlattı.