Gabriyel’den Lavrov’a yanıt

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, DAİŞ’li tutukluları serbest bıraktığına ilişkin açıklamalarına yanıt veren QSD sözcüsü Gabriyel, DAİŞ’lilere ilişkin Rusya dahil tüm ilgili devletler ile iletişimde olduklarını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, DAİŞ’lilerin serbest bırakıldığı yönündeki açıklamalarına yanıt veren QSD Sözcüsü Kîno Gabriyel, “Özerk Yönetim, Suriyeli suçlular hakkında ilgili kanunlar çerçevesinde hareket etmektedir. Her suçlu yargılanmakta ve cezasını çekenler serbest bırakılmaktadır” dedi.

“Rusya Dışişleri Bakanı sayın Sergey Lavrov, bugün QSD’nin yanında tutuklu bulunan DAİŞ çetelerinin serbest bırakıldığı yönündeki haberlerden duyduğu kaygıyı dile getirmiştir” diyen Gabriyel şunları belirtti: “QSD olarak, sayın Lavrov’a iletilen raporların gerçek dışı olduğunu vurguluyoruz. DAİŞ tutuklularına ilişkin Rusya da dahil olmak üzere ilgili tüm devletler ile iletişim halindeyiz. Bölgeye ilişkin görüş ve bilgileri düzenli olarak paylaşmaktayız. DAİŞ’li tüm tutukluların kayıt ve bilgileri mevcuttur.

Türk devletinin bölgelerimize dönük devam eden işgal saldırıları ve DAİŞ’li tutukluların bulunduğu merkezleri hedef almasına rağmen şu ana kadar bu merkezleri korumayı ve kontrolü sağlamayı başardık.

Özerk Yönetim, Suriyeli suçlular hakkında ilgili kanunlar çerçevesinde hareket etmektedir. Her suçlu yargılanmakta ve cezasını çekenler serbest bırakılmaktadır. Bu konuda yerel mahkemeler karar merciidir.”