Gar katliamında yaşamını yitirenler 56’ncı ayında anıldı

Ankara Gar Katliamı'nda yaşamını yitirenler 56’ncı ayında düzenlenen bir eylemle anıldı.

Yaklaşık beş yıl önce 10 Ekim 2015’te Emek ve Demokrasi mitingini hedef alan katliamda 103 kişi hayatını kaybetmişti.

Katliamın 56’ncı ayında Ankara Gar Meydanı’nda bir anma eylemi gerçekleşti. 

"10 Ekim'i unutma unutturma" sloganı atıldığı anmada, yaşamını yitirenlerin anısına saat 10.04'te saygı duruşu gerçekleşti.

Yaşamını yitirenlerin ailelerinin de katıldığı anma etkinlinde bir konuşma yapan 10 Ekim-Der Eşbaşkanı Mehtap Sakinci Coşgun, katliamın 10'uncu yılında bir anıtın yapılmasını sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

Coşgun, "Bu sürecin hızlandırılması için üzerimize düşen her şeyi yapacağız. Ankara Garı Katliamı, Suruç Katliamı Türkiye'deki IŞİD (DAİŞ) katliamları dünya da çok önemli bir yere sahip” diye konuştu.

Coşgun, “Bu acıyı diri tutmaya çalışıyoruz. Duruşmamız da yine aynı sebeplerden dolayı ertelenmiştir. Katliam yargılaması ve 16 firari sanık insanlığa karşı suçtan yargılanan sanığın duruşması 16 Temmuz'da olacak. Biz bu süreci hep takip ettik ama Türkiye kamuoyunun da bu adalet talebine destek vermesi için daha çok çalışmamız gerekiyor" diye ekledi.

Yaraları hala iyileşmeyen 103 ailenin olduğunu belirten Coşgun, takvimlere bakılınca çok çabuk geçen zamanın kendileri açısından öyle geçmediğine vurgu yaptı.

Coşgun, “56 keredir buradayız ve her sabah buraya geldiğimizde aynı öfkeyi duyuyor aynı acıyı yaşıyor ve aynı kokuyu alıyoruz. Adalet talebimiz devam ediyor ve onları unutmanın en büyük kötülük olacağını bilerek geliyoruz. Önümüzdeki aylar da gelmeye ve süreci takip etmeye devam edeceğiz. Biz vazgeçmeyen inatla başından beri aynı şeyi savunan insanlarız” şeklinde konuştu.