'Gasp edilen belediyeleri yeniden alacağız'

2019 yerel seçimlerin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan DBP PM üyesi Erol Demirhan, "Var gücümüz ile örgütleneceğiz ve gasp edilen belediyeleri yeniden alacağız" dedi.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da 2019 yılında yapılması planlanan yerel seçimlere ilişkin çalışmalar şimdiden başladı. Adana Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) PM üyesi Erol Demirhan, hem sistem değişikliğinin ardından yapılacak olan 2019 yerel seçimlerini hem de Çukurova bölgesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

2016 yılının sonlarına doğru AKP hükümetinin Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) 96 belediyesine kayyum atadığını hatırlatan Demirhan, "Bu bizim açımızdan Kürt halkının iradesine de kayyum atanması demektir. Çıkan iradeyi ve halkın kendi kendini yönetmek istemesini hiçe sayma olarak değerlendirdik. Bu açıdan 2019 yerel seçimleri bizim için çok önemli. Daha hayati çalışmalar yürütmemiz gerekiyor. Var gücümüz ile örgütleneceğiz ve var gücümüz ile hem gasp edilen belediyeleri hem de daha fazlasını tekrardan kazanmak için çalışacağız" dedi.

'METROPOLLERDEKİ BELEDİYELERE BÜYÜK ÖLÇÜDE YANSIMALARIMIZ OLACAK'

2019 yerel seçimlerine Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile gideceklerini ifade eden Demirhan, "HDP’nin örgütlü olduğu bütün yerlerde bir kitle sahibiyiz ama Kürtlerin yoğun yaşadığı yerlerde de iddialıyız. Adana bu bölgelerin başında geliyor. Yaklaşık 2 milyon Kürtün yaşadığı bir bölge.

Ceyhan, Yüreğir, Seyhan, Mersin bazında Akdeniz ve Toroslar ilçeleri Kürtlerin çoğunlukta yaşadığı ilçelerimizdir. Tabi bunların kent belediyelerine bir yansıması olacak. Planlamamızı ve çalışmalarımızı kazanma adına yapıyoruz. Bu çerçevede merkezi komisyonlarımız oluştu" diye konuştu.

'YEREL YÖNETİM PERSPEKTİFİMİZ TOPLUMA UMUT VERİYOR'

Oluşturdukları komisyonların iki ayaklı oluşturulduğunu kaydeden Demirhan, "Biri Kürdistan, diğeri ise Türkiye metropolleri çerçevesinde çalışacak. O çalışmaların başında Çukurova, Mersin-Adana hattı geliyor. Dolayısıyla bu bölge bizim için çok önemli ve buralarda daha dikkatle çalışmamız gerekiyor. Her iki şehirde de çok güçlü potansiyellerimiz var. Bu şehirlerde de 2’şer vekil kazandık. 3. vekilleri de maalesef çok cüzi oylarla kaçırdık. AKP-MHP faşizminin kendisini ekonomik kriz olarak yansıttığı bir süreçte, kazanmamamız için hiçbir neden yok" şeklinde konuştu.

HDP'ye karşı ciddi bir ilginin olduğunu söyleyen Demirhan konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Bu bölgeler de salt Kürt oyları değil, sol, sosyalist, demokratların yanı sıra, var olan politikalardan rahatsız olanlar da bu süreçte HDP’ye daha da olumlu bakmaya başladı. Bizim yerel yönetimler perspektifimiz her anlamda topluma umut veriyor."