Gazeteci Ahmet Kanbal hakkında soruşturma açıldı

Gazeteci Ahmet Kanbal hakkında PKK’li ilan edilerek infaz edilen 8 çocuk babası Lokman Görgün ve HPG gerillası Musa Kahraman’a ilişkin yaptığı haberler nedeniyle soruşturma açıldı.

Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Ahmet Kanbal hakkında Omerîya (Ömeryan) bölgesinde PKK’li olduğu iddiasıyla infaz edilen 8 çocuk babası Lokman Görgün hakkında yaptığı haberler ve sanal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek soruşturma açıldı. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma” iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında Kanbal, dün Mardin İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ifadeye çağrıldı. Avukatı ile birlikte ifade vermeye giden Ahmet Kanbal’a yayınladığı haberler soruldu. 

Kanbal’a sorulan soruda Kahraman ve Görgün ile ilgili PKK üyesi oldukları iddiasına yer verilirken, yayınlanan haberin “yanıltıcı olduğu” iddiasıyla bildiklerini açıklaması istendi. Kanbal, yayınlanan haberin doğru olduğunu, infaz Lokman Görgün’ün 8 çocuk babası, 53 yaşında ve geçimini hayvancılıkla sürdüren bir köylü olduğunu söyledi. Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun iddiasının aksine Görgün’ün sivil olduğunu belirten Ahmet Kanbal, sivil bir insanın yaşam hakkının ihlal edilmesine dair haber yaptığını ifade etti.