Gazeteci Kartal bilirkişiden geçmemiş bir fotoğrafla tutuklandı

İstanbul’da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gözaltına alınan gazeteci Sezgin Kartal’ın 4 gün sonra tutuklanmasının tek delilinin 2004’te çekilmiş ve bilirkişi tarafından incelenmemiş bir fotoğraf olduğu ortaya çıktı.

İstanbul’da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınan Karşı Mahalle Muhabiri Sezgin Kartal, Vatan Emniyet Müdürlüğü’nde 4 gün tutulduktan sonra dün çıkarıldığı İstanbul 8. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından “PKK/YPG örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandı.

GÖZALTINDA KAN ÖRNEĞİ ALINDI

Dijital malzemelerine el konulan Kartal’ın gözaltı sürecinde kan örneğinin alındığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, gizlilik kararı verilen dosyanın 2020 yılında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma kapsamında açıldığı ve Kartal’ın 2 yılı aşkı bir süre sonra “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanmasının delili olarak da 2004 yılında nerede çekildiği belirsiz ve bilirkişi tarafından incelenmemiş bir fotoğrafın gösterildiği öğrenildi.

2004’TE YPG Mİ VARDI?

Tutuklama talebiyle çıkarıldığı sorgu hâkimliğinde Kartal’a ayrıca Mezopotamya Ajansı’nda çalışıp çalışmadığının sorulması ise dikkat çekti. 13 yıldır gazetecilik yapan Kartal, henüz YPG dahi ortada yokken, 2004’te çekilen bir fotoğraf bahane edilerek CMK’nin “kuvvetli şüphe” öngördüğü 100’üncü madde gereği PKK/YPG örgüt üyeliğinden tutuklandı.