Gazeteciler Demir ve Aydın tutuklandı

Mezopotamya Ajansı muhabiri Ruken Demir ile JİN NEWS muhabiri Melike Aydın, “örgüt adına faaliyet yürütmek” iddiasıyla tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında 12 Kasım günü gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Ruken Demir ve  JİN NEWS muhabiri Melike Aydın, e 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nce “örgüt adına faaliyet yürütmek” iddiasıyla tutuklandı.

Tutuklanan gazeteciler İzmir Aliağa Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Aynı operasyonda gözaltına alınan Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) üyelerinden Selma Altan, Mazlum Koç, Ramazan Yavuz, Sait Bahadır, Murat Tufan, İsmail Akbay, Şeyhmus Dağhan, Hasan Hayri Dikilitaş ile Hediye Tekin de tutuklanırken, Mehmet Gergin ‘yurtdışı yasağı’ ile serbest bırakıldı.

TUHAY-DER yöneticileri ve üyeleri adliye önünde kararı protesto etti. TUHAY-DER Eşbaşkanı  Ahmet Ertaş,  yapılan baskıları kabul etmeyeceklerini ve bu baskılar karşısında boyun eğemeyeceklerini vurguladı. Ertaş, “Bu kararı tanımıyoruz” diyerek arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını istedi.